Kantoorplanten

De afgelopen jaren is een aanhoudende stroom artikelen gepubliceerd over het Sick Building Syndroom en het effect van kantoorplanten op en rond de werkplek. Artikelen die het daglicht zagen onder de veelzeggende titels: “Klimaatverbeterend groen”, “Minder hoofdpijn in een groen kantoor” en “Productief met planten” . Hiernaast zorgen kantoorplanten ook nog een voor een mooie en verzorgde uitstraling.

Het effect van kantoorplanten

Kantoorplanten-HydrocultuurAl deze artikelen kaarten de problematiek aan als prikkelende ogen, hoofdpijn, lusteloosheid en geïrriteerde neus, keel en luchtwegen. Uit een onderzoek van de World Health Organisation is gebleken dat tenminste 30% van al onze kantoorgebouwen verdacht wordt besmet te zijn met het zogenaamde “Sick Building Syndroom” , wat 1 op 1 verantwoordelijk gehouden wordt voor deze afschuwelijke –productiviteit verwoestende- effecten. Kijk eens rond in uw kantoor, heeft u genoeg kantoorplanten om deze effecten te vermijden?

Gezond groen

Uit intensief wetenschappelijk onderzoek van de Amerikaanse NASA en het Nederlandse TNO is vast komen te staan dat kantoorplanten de meest effectieve bestrijders zijn van bovengenoemde symptomen. Uit aanvullend onderzoek is verder aangetoond dat kantoorplanten psychisch een zeer grote invloed hebben op onze werkhouding en gevoel van welbehagen, als beschreven in als: ”Productief met planten” , “Hydrocultuur bevordert de werksfeer” en de door het NIGZ (Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie ) uitgegeven brochure Gezond groen op de werkplek. Op basis hiervan kunnen wij concluderen dat het hebben van voldoende planten in en om het kantoor van groot belang is voor de gezondheid van u en uw werknemers.

Het rendement van kantoorplanten

Zonder overdrijven kunnen we zeggen dat elke euro, geïnvesteerd in kantoorplanten, een investering is in de productiviteit van uw mensen!