Planten niet alleen op kantoor, maar ook thuis zeer nuttig

Onlangs is er in een artikel in het Noord-Hollands Dagblad opnieuw nadruk gelegd op de positieve effecten van planten in huis. Niet alleen op kantoor, maar ook thuis blijken planten af te rekenen met vervuilde lucht waaronder stikstofdioxide.

Stikstofdioxide is een gas dat wordt geproduceerd door onder andere autoverkeer. Dit onzichtbare gas tast de luchtkwaliteit aan, ook binnenhuis. Dit gebeurt vooral bij huizen die dicht bij een drukke weg gelegen zijn. Door de aanwezigheid van stikstofdioxide kunnen mensen last krijgen van luchtwegziekten en een verminderde longfunctie.

Luchtvervuiling binnenhuis terugdringen

Opnieuw zijn wetenschappers tot de conclusie gekomen dat planten een zeer effectieve manier blijken om luchtvervuiling te verhelpen.

Uit experimenten blijkt dat kamerplanten de concentratie stikstofdioxide met tot wel 20 procent kunnen laten afnemen. Er is onder andere geëxperimenteerd met de Spathiphyllum wallisii, die ook wel bekend staat als de vredeslelie. Ook werden en testen gedaan met de Dracaene fragrans en de Zamioculcas Zamiifolio.

Tijdens de testen werd één van de planten in zijn eentje in een testkamer gezet. In deze kamer was steeds een schadelijke hoeveelheid stikstofdioxide gemeten die gelijk staat aan een kantoorruimte die aan een drukke weg grenst. Binnen één uur bleken alle planten ongeveer de helft van de stikstofdioxide uit de testkamer gehaald te hebben.

Lees hier meer over de vele positieve effecten van planten op kantoor.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.