Groendaken

Sedum, Groendaken, KantoorbeplantingVoordelen van Groendaken en Sedum

Een Sedumdak verhoogt de levensduur van elke dakbedekking. Het zonlicht wordt mede door de kleine vetplantjes afgebroken en het regenwater zakt geleidelijk naar de bodem. Daardoor heeft u minder last van temperatuurschommelingen op en onder het dak. Ook heeft een Sedumdak een geluidsdempende werking, er zal minder geluid van buiten naar binnen komen. De groene dakbedekking gaat tot drie keer langer mee dan een gewone dakbedekking en is daarom ook nog eens erg goed voor het milieu!

 

Financieel-economische voordelen van groendaken

Met het toepassen van groendaken ontlast u het conventionele rioleringsstelsel en de daarbij behorende kosten via gemeenschapsgelden. Groendaken zorgen voor een verbetering van het algemeen nut en het is een waardeverhoging van uw vastgoed. De levensduur van het dak wordt verlengd en een groendak zorgt voor een betere isolatie. Het beschermt tegen de kou in de winter en tegen de warmte in de zomer. Groendaken zijn geluiddempend, dus u heeft minder last van geluidsoverlast. Soms wordt subsidie verleend. Afhankelijk van het land en de provincie.

 

Milieu, Sedum, Groendaken, KantoorbeplantingMilieutechnische voordelen van groendaken

Een groen dak behoud plantensoorten in een natuurlijke en zichzelf onderhoudende omgeving. Het scheppen van nieuwe leefruimte voor planten, dieren en mensen. Met het toepassen van groendaken ontlast u het conventionele rioleringsstelsel en daarmee ook het milieu. Verbetering van het klimaat door extra verdamping. De begroeiing werkt als een filter tegen fijnstof en andere schadelijke stoffen. De begroeiing zorgt voor extra zuurstof en binding van koolzuurgas door fotosynthese.

 

Alles bij elkaar voldoende reden om ook een “Groendak” boven uw hoofd te willen ..

Sedum, Groendaken, Kantoorbeplanting