Kantoorgroen Noord-Holland in opnames NAP Nieuws

Onlangs deed NAP nieuws onderzoek naar de voordelen van planten binnen de werkomgeving. Een onderwerp waar Kantoorgroen Noord-Holland alles over weet. Om meer kennis op te doen over dit onderwerp volgde NAP nieuws kantoorplantenexpert Frank tijdens het ophalen van planten bij het distributiecentrum in de Kwakel. Daarnaast ging het mee tijdens het afleveren en opplanten van kantoorplanten bij een adres binnen Amsterdam.

Video

Bekijk in onderstaande video het resultaat van de video opname door NAP nieuws.

Productiever en vrolijker

Kantoorplanten zien er niet alleen mooi uit, ze zijn nog nuttig ook. Zo heeft een kantoorplant een positief effect op het welzijnsgevoel van werknemers. Daarnaast zijn werknemers op een kantoor met planten ook nog eens productiever. En dat zeggen niet wij alleen. Ook de University of Exeter en de Rijksuniversiteit Groningen (2014) hebben onderzoek gedaan naar de effecten van kantoorplanten op werknemers. En wat blijkt? Werknemers zijn gelukkiger, productiever en de luchtkwaliteit op kantoor verbeterd naar het aanbrengen van kantoorplanten. Deze uitkomsten benadrukken dat elke euro geïnvesteerd in kantoorplanten een slimme investering is die snel terug verdiend wordt.

Meer weten of de voordelen en mogelijkheden van kantoorplanten? Neem dan contact met ons op!

Sick Building Syndroom

Er worden steeds vaker onderzoeken en artikelen omtrent het ‘’Sick Building Syndroom’’ gepubliceerd. En niet zonder reden! Uit onderzoek blijkt dat veel werknemers in kantoren last hebben van hoofdpijn, pijnlijke en prikkende ogen, lusteloosheid en geïrriteerde luchtwegen. Deze klachten worden voornamelijk veroorzaakt door een slechte luchtkwaliteit, een lage luchtvochtigheid en stof. Uit onderzoek van de Amerikaanse NASA en het Nederlandse TNO is vast komen te staan dat kantoorplanten de meest effectieve bestrijders zijn van bovengenoemde symptomen. Door het aanbrengen van kantoorplanten worden uw werknemers dus productiever en gezonder.

Over NAP Nieuws

NAP Nieuws is de online nieuwsdienst voor nieuwsgierige Amsterdammers. Studenten Journalistiek en media van de Universiteit van Amsterdam selecteren iedere dag het nieuws dat je niet mag missen. Ook vind je hier originele reportages en boeiende achtergrondverhalen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.